В речта на Владимир Путин на стадион Лужники в Москва откриха

...
В речта на Владимир Путин на стадион Лужники в Москва откриха
Коментари Харесай

Мащабна офанзива в района на Харков започна Русия

В речта на Владимир Путин на стадион " Лужники " в Москва откриха намек за съветска офанзива в Украйна. Ден преди този момент съветският президент описа пред многохилядна аудитория за " битките на нашите исторически граници за нашия народ ".

Както потвърдиха съветски военни репортери, съветската атака е почнала в региона на Харков. Експерти оповестяват, че съветските военни са минали в нахлуване в купянското, северското и лиманското направление.

По последни данни съветската войска е напреднала няколко километра.

В някои браншове на въоръжените сили на РФ те навлязоха до 5 км в дълбочина на защитата на въоръжените сили на Украйна, пишат «Zаписки ветерана». Засега контраатаката е възпрепятствана от сложен терен, гористи местности. На всяко място украинските военни са построили укрепления.

В Украйна също удостоверяват, че Русия е подхванала огромна атака. Освен това, съгласно генерал-майор, шеф на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, офанзивата продължава отдавна. Украинският шеф показва, че напролет може да се чака повратна точка, решителни борби.

Буданов назова и стратегическата цел на Русия - до 31 март да доближи административните граници на ДНР и ЛНР.

Украинците се пробват да доближат границите от 1991 година и да основат зона за сигурност от 40-100 км.

Междувременно Украйна стартира да нанася удари с нови оръжия западно произвеждане. По Мариупол към този момент са нанесени удари. Става дума за мостри на муниции GLSDB от MLRS Himars.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР